14:00

Nacka FC

Referat: Stureby SK - Nacka FC

Idag tjuvstartade vi 11-spelssäsongen när vi tog ett tillfälligt avbrott i uppbyggnads- och futsalträning för att träningsmatcha mot alltid duktiga Nacka FC i fotbollstältet vid Nacka IP. Att det är milsvilda skillnader mellan futsalspel och stora ytor på en fullstor plan kommer knappast som en överraskning, men det var ändå kul att få en doft av det som väntar i vår och sommar.

Vi inleder matchen starkt och sätter både 1-0 och 2-0 och hittar förvånasvärt rätt i vårt presspel. I vårt eget spel är det för mycket bolltransport, för många korta passningar, för få spelvändningar och för många avgörande passningar. Inga konstigheter och ganska väntat då vi inte ens har varit på konstgräs och än mindre stora ytor på ett par månader. Vi har dock många fina intentioner i spelet och med lite träning kommer det att sitta perfekt. Med tio minuter till halvtid kliver Nacka upp med lite fler spelare i pressen och vi lyckas inte riktigt sätta rätt rörelser i uppspelen, och till slut blir det också 1-2 efter en bollstöld innan halvtid.

I andra halvlek får vi lite bättre balans och tålamod i spelet och halvleken blir relativt jämn utan några stora chanser åt något håll första 25 minuterna. Därefter har vi en boll i ribban och ett friläge som tyvärr hamnar rakt i händerna på målvakten. Sista fem tar Nacka över och lyckas också få in en kvitteringsboll till 2-2. Matchen ser ut att sluta oavgjord men istället lyckas Nacka sätta dit en segerboll på matchens sista spark. Surt såklart, men vi tar ändå med oss en helt ok premiär som visar på att vi har en mycket god grundkapacitet och lär bli oerhört svårslagna när vi väl drar igång utomhussäsongen och får nöta in vårt spel.

Vi fick också en kul avslutning på matchen i form av en straffläggning där vi sätter våra fem och Leia räddar en med en snygg parad. Kanske är det här året då vi tar hem även straffläggningar...

Grymt jobb tjejer, idag fick ni oss att längta till utomhussäsongen! Först ser vi dock fram emot Göransson Cup, futsalmatcher och välbehövliga fyspass.